Pohlasalat india pähkli keefiriga
Juba peale jõule hakkan igatsema värskeid kevadisi salateid - kusjuures mulle väga meeldib kombineerida puuvilju värskete maitsetaimedega ja muu rohelisega. Ja see on ikka nii olnud, et just keset talve soovin süüa palju ensüümiderikast toitu, suvel on vaat, et rohkemgi küpsetatud toidu isusid.

1,5 suurt kooritud õuna ca 350 g (eesti õunu ma ei koori, välismaiseid küll)
1 banaan
20 g hakitud porrut
20 hakitud rohelist sibulat
20 g hakitud lehtkapsast ehk kalet
20 g pohlasid
natuke värsket hapukapsast
1 dl india pähkli keefiri
1 spl (15 g) herneproteiini
10 g jahvatatud mooniseemneid
hästi väheke pan-soola
Segasin aga kõik komponendid kokku, india pähkli keefir on justkui kastmeks ja aitab herneproteiinil lahustuda, mooniseemned ja maitseroheline aitavad samuti veidi tasakaalustada selle hommikusöögi küllaltki suurt kiirete süsivesikute hulka (glükeemilist koormust). Minule paraku sobib väga süsivesikuterikas ja ensüümirohke hommikusöök - see on hea start päeva alguseks. Hiljem päeva lõikes süsivesikute hulk veidi langeb ja nii tasakaalustub päeva lõikes ka süsivesikute tarbimine.
Mooniseemned hoian pärast kohviveskis jahvatamist külmkapis, et need aja jooksul ei rääsuks. Ma ei ole kindel, kas jahvatamine just aitab kindlasti kaasa kaltsiumi kätte saadavusele ja paremale seedivusele, kuid igaks juhuks olen neid senini jahvatanud - analoogselt linaseemnetele ja seesamiseemnetele - et toitained paremini omastuksid.
Kommentaarid
Postita kommentaar