Vegan frikadellisupp
![]() |
"Frikadellide" peamine koostis supis: portobello seened, kikerhernejahu, basiilik |
Et kõik ausalt ära rääkida, siis ammu juba igatsen teha klimbisuppi. Sellist "kana"-klimbisuppi vegan versioonis. No supitegu on käkitegu, samuti pole problemaatiline valmistada gluteenivabad klimbid... aga "kana" - ilma sojata, ilma seitanita, ilma poe lihaasendajateta?
Ei. Seekordsed katsetused ei andnud mulle tulemuseks kana tekstuuri vaid üsnagi arvestatavad frikadellid - ehk küll veidi taignasema tekstuuriga, kui päris frikadellid, kuid supi sees üsna maitsvad ja mõnusat tummisust ning toekust lisavad. Mis seal´ s ikka, parem frikadellisupp peos, kui "kana"-klimbisupp katusel... Lihaasendajaid ma poest osta eriti ei soovi, nende koostised on liialt keerulised ja sisaldavad ka palju lisaaineid - ja tegelikult mulle lihtsalt meeldibki ise kõik vajalik algkomponentidest välja mõelda. Nö "cooking from scratch" inspireerib mind. Et oleksin vähem sõltuv poetoodetest, sellest mis, kus ja millal parasjagu saadaval on.
Vegan frikadellide jaoks läheb vaja ca 3-liitri supi jaoks:- 2 suurt portobello seent
- 2-3 basiilikuvarre lehed - võib katsetada ka muud maitserohelist või ka mugulsibulat, kuid mulle tundub, et antud pallikestele annab just basiilik sellist lihalaadset maitset juurde
- 100-110 g kikerhernejahu
- 1 spl käepärast õli
- 1 tl soola (taigen jääb padusoolane, kuid supis keeb see soolasus frikadellidest välja)
Muu retsepti osas on supp nagu supp ikka. Köögiviljasupi sisse saab ju varieerida kõike meelepärast. Mina armastan lisada selle supi sisse ka mõned brokkoliõisikud. ca 3-liitrise poti supi jaoks läheb vaja:
- ca 4 keskmist või 3 suurt kartulit - kui öko, siis koorega, nii saab kartulist rohkem häid toitaineid kätte, mis keevad supi sisse
- 2 porgandit
- 1 keskmine mugulsibul
- ca 0,5 väikest porrut (mina panin 10 cm jupi suurest, pluss juurde veidi rohelisi lehti)
- 1 sellerivars
- brokkolit, türgi ube soovi korral - lisasin seekord ca 250 g külmutatud brokkoliõisi
- maitse järgi soola
- 2-3 spl käepärast õli
- värsket maitserohelist (peterselli, sibulat, tilli, murulauku)
![]() |
Purustatud seened ja basiilik, juurde läheb õli, kikerhernejahu ja sool |
![]() |
...sest prepareeritud köögiviljade tekstuur on lihtsalt nii ilus. Pildilt puudub varssellerijupp, mis läks lõpuks ka supi sisse. Taga kausis "frikadellitaigen". Ja kui mahekartul - siis ikka koorega. |
![]() |
Ja valmis ta ongi. Tegelikult on pildilt olevalt koguselt juba üks kausitäis pihta pandud. |
Kommentaarid
Postita kommentaar